четвъртък, 17 септември 2015 г.

Видео: Кечът по времето на Дан Колов (кадри от 1929-1937)

Предварителна забележка: в долното видео няма кадри с Дан Колов! Целта на видеото е да покаже какво е представлявал кечът по времето на Колов, но умишлено не сa включени кадри с негово участие. Кадри с Дан Колов можете да видите в тук.

Наскоро прегледах всички видео архиви, в които има запазени стари кеч кадри от времето на Дан Колов, и така сглобих долното видео. Този преглед показа, че съществуват много кеч кадри от въпросните години (макар и някои от тях да не са свободно достъпни в интернет), но уви 99% от кадрите са след 1928 г. Защо казвам уви? Защото за да се даде добра представа за Данколовия кеч задължително трябва да се включат и кадри от преди 1928 г. След 1928 г. в кеча започват да навлизат нови и не чак толкова реалистични хватки, удари и движения, които променят кеч жанра. Колов, който официално дебютира в кеча през 1917 г., е представител на "старата школа" и личният му стил е по-близък до типичния кеч стил преди 1928 г. отколкото този след 1928 г. И все пак, долното видео дава добра представа какво са представлявали кеч срещите като цяло в периода 1929-1937, а именно това е най-успешният период от кариерата на Колов. Освен това, през годините Колов се е борил със седем от осемте борци с мачове в долното видео, а и с половината от борците в кеч тренировката във видеото.

Видеото е с продължителност 58 минути и съдържа следните неща в следния ред:

Музикално видео: Популярни кеч борци и популярните им хватки и движения - Музикално видео, съдържащо известните хватки и движения на някои от най-големите кеч имена през 30-те години на 20-ти век (Джим Лондос, Ед Люис, Гус Соненберг, Дано О'Махони, Еверет Маршал, Джим Браунинг, Човекът-планина Дийн и Джо Саволди).

Кеч мач: Ейб Коулман срещу Дик Дейвискорт - От 1932 г. Една от най-динамичните кеч звезди от онези години (евреина Коулман) срещу утвърдения кеч злодей и ветеран (Дейвискорт).

Тренировъчни кеч кадри - Поредица от треноровъчни кадри от Франция. В тренировката участват имена като Анри Деглан, Франк Бронович, Стан Кароли, Ал Перейра, Дик Перон, Джордж Красавин, Марк Пасман, Реджиналд Сики, Жан Бианкони, Джо Саволди и др.

Кеч мач: Гус Соненберг срещу Джо Малчевич - От 1929 г. Мач за световната кеч титла в тежка категория. По времето на мача Соненберг (един от добрите приятели на Дан Колов и негов ученик) е най-популярното кеч име в Северна Америка и настоящият световен шампион в тежка категория, а опонентът му е утвърдено име, което от няколко години насам "гони" световната титла.

Кратко интервю: Ед "Удушвача" Люис - Едно от най-легендарните имена в историята на кеча (и многократен опонент на Дан Колов) ни разказва малко за себе си.

Кеч мач: Ед Люис срещу Ед Дон Джордж - От 1931 г. Мач за световна кеч титла в тежка категория. Легендарният ветеран Люис срещу младия шампион Дон Джордж.

Официална церемония: Дик Шикат получава новата световна кеч титла в тежка категория - Германецът Шикат е едно от главните кеч имена през 30-те и тук е официално награден с първата му световна кеч титла в тежка категория.

Кеч мач: Джим Лондос срещу Дик Шикат - От 1930 г. Мач за световна кеч титла в тежка категория. Едно от най-легендарните имена в историята на кеча и най-голямата кеч звезда в света през по-голямата част от 30-те (гърка Лондос) се изправя срещу друго голямо име (германеца Шикат).

Музикално видео: Интересни моменти от старите ленти - Различни интересни и забавни моменти от кеч мачове, състояли се в периода 1929-1937. Включени са кадри от САЩ, Франция, Англия и Австралия.

Всичките мачове в долното видео са в т.нар. highlight формат (т.е. само отбрани моменти), което е стандартния видео формат за онези години що се отнася до кеч мачове. Мачовете нямат коментар, а само звук от залата. Музикалното оформление на видеото е в духа на времето.

ВИДЕО: Кечът по времето на Дан Колов (един час кадри от 1929-1937):

КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ СНИМКАТА, ЗА ДА ВИДИТЕ ВИДЕОТО
(DailyMotion линк)

Няма коментари:

Публикуване на коментар